JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Packet Architects flyttar till USA
Ideonföretaget Packet Architects flyttar huvudkontoret till San Jose, skaffar amerikansk vd och byter namn till Packetarc. Det beror enligt företaget på att det finns ett stort intresse för företagets produkter bland datacentralerna i Kiseldalen.
Den nye vd:n Chuck Gershman har mer än tjugo år i halvledar- och telekommunikationssektorn bakom sig. Han var bland annat medgrundare av Bay Microsystems, som var ett av de 15 snabbast växande bolagen i Silicon Valley under 2008.

Han första uppdrag är att hitta finansiärer för att ta fram prototyper av Packetarcs processor för ethernetväxlar, som enligt företaget reducerar antalet komponenter som krävs för att bygga en nätväxel och är fyra till åtta gånger bättre än de ledande alternativen.

Utvecklingskontoret stannar på Ideon i Lund där Kenny Ranerup, som tidigare var bolagets svenske vd, blir utvecklingschef.

– Det krävs ett par hundra miljoner kronor bara för att tillverka kretsarna, säger han till nyhetsbrevet Rapidus.

– Idealet är att vi hittar en eller flera investerare som tar hela investeringen på 250 miljoner kronor.

Kenny Ranerup var tidigare teknikchef på Switchcore som gick med en miljard kronor i förlust och sedan såldes för 19 miljoner.

Hittills har Packetarc, enligt Rapidus, inte tagit in någon extern finansiering. De åtta som jobbar i bolaget får betalt i aktier.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)