Japanska Cosel lanserar en serie 40 W DC/DC-omvandlare kapslad i ett 1x1-tums skärmat standardhölje. De täcker inspänningar från 4,5 V till 76 V och är enligt företaget den mest tillförlitliga i sin kategori. Omvandlarna har en felfrekvens på under 30 ppm, kommer med 10 års garanti och siktar på krävande industri och IoT-tillämpningar.
Helium ska ge femton gånger snabbare AI och fem gånger snabbare signalbehandling i IoT-ändnoder. Helium är en samling nya instruktioner för Cortex M, Arms familj cpu-kärnor för styrkretsar.
Vicor släpper fyra nya DC/DC- moduler i sin välkända familj DMC. De är små, levererar 80 W, har inspänningsområdet 9 till 75V och går att få med utspänningar från 12 till 48V.
Umeåföretaget Proants etsade antenn är numera integrerad i en av schweiziska Ublox Bluetoothmoduler. Det handlar om samma trapezoida antenn som finns i Raspberry Pi model B.
En kraftfull DC/DC-omvandlare i 1/16-brickformat är vad Flex Power Modules – tidigare Ericsson Power Modules med konstruktion i Kalmar – just släppt. Omvandlaren är industrins allra minsta som kan leverera 260 W, hävdar företaget.
Om vi etiketterar trottoarkanter, skyltar och fordon med så kallade fraktala superspridare så behövs inte längre lidar på självkörande fordon, utan radar räcker. Det hävdar amerikanska Fractal Antenna Systems.
Det räcker inte med standardiserad hård- och mjukvara för att IoT-användningen ska ta fart. Det behövs också tillhörande molnlösning. Arduino lanserar Arduino Cloud som komplement till den öppna hårdvaran.
Com Expressmoduler från Kontron kan nu köpas bestyckade med Atom-, Core- eller Xeon E-processor. De fyra minnesportarna rymmer sammanlagt 128 Gbyte bestående av fyra SO-DIMM:ar på 32 Gbyte vardera.
Krökt räls, slack kontaktledning, lutande spårbana – på tisdag är det till slut dags för D-rail att lansera sitt smarta sensorsystem som upptäcker problem i spårtrafiken innan de inträffar. Övervakningstjänsten med tillhörande sensorbox lanseras globalt till infrastrukturägare som i Sverige Trafikverket.
Färdiga mallar för mjukvara och mekatronisk produktutveckling som uppfyller de stränga krav som ställs på medicinisk elektronik – detta erbjuder inbyggnadskonsulten Prevas i paket som företaget kallar Medical Templates.