JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tunnplåtsspecialisten Mikroponent breddar med elektroformning
För att bredda produktutbudet har Värnamobaserade Mikroponent skrivit ett avtal med nederländska Stork Veco för den nordiska marknaden. Avtalet ger Mikroponent möjligheten att erbjuda elektroformade precisionskomponenter vid sidan av de egna processerna med fotostansning.
Elektroformning är en effektiv tillverkningsmetod när kraven är höga på toleranser, komplexitet och/eller vikt. Precisionen och upplösningen som ligger i tillverkningens fotografiska metod tillåter finare geometrier att produceras med höga toleranser (under en mikrometer) samtidigt som man kan upprätthålla en överlägsen kantskärpa.

Eftersom elektroformning är en process där varje ny detalj är en replik kommer nästa unika produkt från samma batch att inneha samma fysiska och visuella egenskaper som tidigare. Allt detta ger hög repeterbarhet och produktkvalitet. Elektroformning lämpar sig såväl för prototyper som för mycket stora serier.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)