JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikroprocessorveteranen Jim Keller har chefat över Teslas utveckling av en självkörningsprocessor, men ersätts nu på sin post av Pete Bannon, kollega sedan Kellers tid på PA Semi och Apple. Det innebär inte att utvecklingen av processorn avslutas, utan tvärtom planerar Tesla att dramatiskt öka investeringarna.

Sedan 2016 har Jim Keller tillsammans med tidigare kollegor från AMD arbetat på Tesla med att ta fram en integrerad krets för företagets självkörande bilar.

Han är en av branschens stora namn och har sedan 90-talet lett eller varit involverad i utvecklingen av CPU-mikroarkitekturer på AMD, Apple, PA Semi och Sibyte.

Igår slutade han sitt jobb på Tesla. Han går till ett jobb hos en kretstillverkare för att utveckla en mikroprocessor. 

Ett rykte säger att den nye arbetsgivaren är Intel. Jim Keller har tidigare tillbringat flera år på konkurrenten AMD. Kanske ännu intressantare är att Intel just nu försöker utveckla en egen självkörningskrets.

Tesla tackar av honom med följande ord:

– Idag är Jim Kellers sista dag på Tesla, där han har ansvarat för lågspänningskretsar, mjukvara till autopilot och infotainment. Hans stora passion innan han kom till Tesla var mikroprocessorkonstruktion, och nu går han till ett företag där han kan ägna sig åt detta på heltid. Vi uppskattar alla hans bidrag till Tesla och önskar honom lycka till.

Arbetskamraten Pete Bannon tar över hans ansvar för hårdvaran till autopiloten. De känner varandra sedan Apple och PA Semi, och han var en av dem som Jim Keller själv rekryterade till Tesla. Pete Bannon var bland annat med och utvecklade Apple A5 som sitter i Ipad 2 och Iphone 6.

AI-gurun Andrei Karpathy tar över ansvaret för mjukvaran till autopiloten.

Utvecklingen av Teslas självkörningskets går nu in i en ny fas med ökade investeringar. Företaget har bland annat rekryterat från Nvidia som är det företag som tillverkar processorerna till de flesta självkörningsprototyper som rullar på vägarna idag.


BILDEN: Jim Keller (FOTO PA Semi) 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)