JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Digitala SIM-kort, även kallat eSIM, gör det enklare att administrera mobilabonnemang. Men det amerikanska justitiedepartementet misstänker att det också kan användas för att låsa in abonnenterna. Branschorganisationen GSMA har därför stoppat utvecklingen av det nya och globalt gångbara eSIM-kortet.

Enligt medieuppgifter är det AT&T, Verizon och branschorganisationen GSMA som anklagas för att skapa en standard som hindrar abonnenterna att byta operatör. GSMA medger i ett pressmeddelande att funktionen är den del av den nya standarden för eSIM men påpekar att en inlåsning måste godkännas av abonnenten och brukar vara kopplad till erbjudanden om subventionerade mobiler.

Hur som helst har det amerikanska justitiedepartementet inlett en granskning vilket fått GSMA att stoppa utvecklingen av det nya SIM-kortet. 

eSIM är tänkt att förenkla operatörerna administrationen av SIM-kort genom att ersätta fysiska SIM-kort med mjukvara. eSIM fungerar både för mobiler men behövs framförallt för den snabbt växande skaran av uppkopplade IoT-noder.
 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)