JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Efter drygt sex veckor kliver Johan Ahlström ur vd-stolen på Linköpingsföretaget Cybaero – som utvecklar och tillverkar obemannade helikoptrar. Det sker med omedelbar verkan. Tommy Magnusson, styrelseledamot i företaget, har utsetts till tillförordnad vd.

För tre veckor sedan flaggade Cybaero ledning för att en konkurs inte kan uteslutas. Då meddelande företaget att det utreder hur länge kassan räcker för en fortsatt drift.

Nu avgår Johan Ahlström som vd, en post han tog över den 23 januari i år. Istället tar Tommy Magnusson över rodret. Företaget nämner inte varför , utan skriver i ett pressmeddelande:

– Tommy Magnusson tillför vd-rollen en mycket stor erfarenhet av flygverksamhet och företagsledning. Han är en ovärderlig ledamot i Cybaeros styrelse och vi är mycket glada över att han har accepterat detta uppdrag, säger Michael Auerbach, som är företagets styrelseordförande.

Detta är bara toppen på ett isberg. Det har varit oroligt hos Cybaero under en tid nu.

Företaget riskerar konkurs på grund av dålig likviditet. Senast sommaren 2017 var Cybaero i en liknande situation. Företaget hittade då en finansiär och tecknade ett avtal med Dubaibaserade Bracknor.

Likaså har det varit turbulent i toppen på Linköpingsföretaget under det senaste året.

I augusti förra året fick företagets finanschef Mikael Smith tillfälligt ta över vd-posten, sedan Rolf Schytt lämnat vd-jobbet för att istället koncentrera sig på att expandera företagets affärsområde Cybaero air. Då hade Rolf Schytt varit vd bara lite drygt ett år, efter att Mikael Hult lämnat.

I började av 2018 hoppade Mikael Smith av som vd. Därmed utnämnds styrelsen Johan Ahlström till vd. Han lämnar nu vd-stolen efter dryga sex veckor.

 

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)