JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Mjukvarukonferens Stew söker presentattioner om datorer som programmerar sig själva och om hur utmaningarna med öppen källkod kan mötas.

Årets upplaga av Stew (Software Technology Exchange Workshop) efterlyser presentationer som handlar om datorer som gör sin egen mjukvaruutveckling och om mjukvara som utvecklas över organisationsgränser.

Det förstnämnda, ”att låta maskinen göra jobbet”, är en omskrivning för bland annat maskinlärning. Området artificiell intelligens boomar just nu med stora framgångar inom bildanalys, taligenkänning och språk. Maskininlärning är en samling metoder för att automatiskt programmera artificiella neuronnät, som är en familj AI-algoritmer. 

Även datadriven mjukvaruutveckling och fortlöpande experimentering (continuous experimentation) är metoder att låta maskinen göra jobbet. Här handlar det om att låta vidareutvecklingen av programvara drivas av återkoppling från användarna eller andra data från systemens användning.

Den andra talarefterlysningen är öppen källkod. Allt mer programvara även i kommersiella produkter och tjänster består av öppen källkod, enligt arrangören, som ber om svar på frågan om vilka utmaningar som finns i detta och hur de kan mötas. 

Programmet växer fram här: swedsoft.se/event/stew-2018.

Konferensen Stew vänder sig till industri, akademi och offentlig sektor och äger rum den 17–18 oktober i Malmö. Den är den sjunde i ordningen

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)