JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

När framtidens bilar tankar realtidsdata från molnet och byter information med varandra, sker det via Ericssons molntjänst IoT Accelerator. I alla fall om bilarna använder mjukvara från Zenuity, som är Volvos och Autolivs gemensamma företag för mjukvara för ADAS och självkörning.

Zenuity utvecklar dels mjukvara som körs i fordonet och dels en molntjänst kallad Connected Cloud som bilarna kopplar upp sig mot för realtidskommunikation om trafiksituationen.

Nu meddelar Zenuity och Ericsson att detta Connected Cloud kommer att implementeras med hjälp av Ericssons molntjänst IoT Accelerator.

Enligt Ericsson kommer IOT Accelerator dessutom att skräddarsys för de specifika behov som finns inom adas och autonoma fordon.

Zenuits produkter säljs på samma villkor till alla biltillverkare. Produkterna säljs normalt exklusivt av Autoliv, men vad gäller det som Ericsson och Zenuit nu utvecklar, ska det även bjudas ut via Ericssons säljkanaler.

Zenuity tror sig kunna leverera sina första produkter för ADAS år 2019 och för självkörning ”kort därefter”.

Konkurrenter till Zenuity växer som svampar. Några av dem är Lyft, Waymo, Baidu, Bosch och Daimler, Bosch och Nvidia, Nvidia, ZF och NVidia,  General Motors, Ford, Intel samt Intel och BMW.

MER LÄSNING:
 
magasinet

236
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)