JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microsemi ger HMS protokollöversättare muskler

Microsemi ger HMS protokollöversättare muskler

Halmstadsföretaget HMS Industrial Networks har använt Microsemis flashbaserade FPGA i sin Anybusfamilj under ett antal år. Nu berättar företagen öppet om samarbetet.
I industrin pågår sedan lång tid ett krig kring vilka fältbussar som ska används för att koppla ihop givare och ställdon med styrsystem och operatörspaneler. Det här är något som Halmstadsföretaget HMS lever gott på.

Företaget utvecklar moduler som kan kommunicera med alla vanligen förekommande industriella nätverk. Produkterna säljs under varumärket Anybus och klarar ett 20-tal olika nätverksstandarder, men även att koppla ihop två nätverk baserade på olika standarder.

I slutet av april berättade HMS att Anybus skulle förpackas som IP-block för Xilinx FPGA-familjer Artix-7 och Zynq. Därmed blir det möjligt att nå nya kunder som vill bygga exempelvis ett styr- och reglersystem i en FPGA där Anybus står för kommunikationen med omvärlden via exempelvis Profinet, Ethernet/IP, Powerlink och EtherCAT.

För de egna produkterna i Anybusfamiljen avslöjar HMS nu att man använder Smartfusion2 från Microsemi. Det är en flashbaserad FPGA med en hård Cortex-M3 men också funktioner för att skydda kretsen från hackerattacker.

– Vi använder kretsarna som bas för vår Anybusteknologi och vi går med i Microsemis ”Partner Ecosystem” för att synas mer med våra lösningar, således påverkar det inte samarbetet med Xilinx, förklarar produktmarknadschefen Christian Bergdahl för Elektroniktidningen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)