JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dina drömmars utvecklingssats

Element14 The Dream BoardDana dina drömmars devkit

Sätt ihop en egen utvecklingssats av dina favorikomponenter.  Till Electronica kan den vara verklighet. Det här är distributören Farnells sätt att via sitt forum Element14 få återkoppling från konstruktörerna – vad vill de se i nästa generations utvecklingssatser?
Projektet vänder sig till Element14:s samtliga 250 000 medlemmar. Med hjälp av ett interaktivt verktyg  kan de sätta samman sin egen favorit-utvecklingssats genom att välja allt från kortstorlek och minne till processorer och gränssnitt.

Man får till och med välja färg på kortet och trycka dit en liten egendesignad logotyp. När du trycker på spara kan alla sedan beundra vad du gjort, eller ta en kopia och  ändra allt.

Element14 planerar att kombinera de populäraste önskemålen och därur skapa The Ultimate Dream Board som kommer att presenteras på Electronica senare i år.

Därefter kan det bli allvar på riktigt. Element14 ska dela med sig av återkopplingen till sina partners.

– Det kan mycket väl blir så att de här kravställningarna blir vägledande för hur de utvecklar sin marknad, säger Element14-forumets stormogul Dianne Kibbey.

Element14 har redan vissa förväntningar om hur den ideala utvecklingssatsen kommer att se ut, i alla fall i konturerna.  Företaget gjorde nämligen en enkät i september.

Det visade sig att de viktigaste parametrarna var fysiska gränssnitt, kommunikationsmöjligheter och processorns beräkningskraft och ordlängd. Däremot var minnestyp och processorarkitektur inte lika avgörande. Inte heller att specifika sensorer skulle finnas inbyggda på kortet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)