JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tyska Rosenberger köper antennspecialisten Cellmax

Tyska Rosenberger köper antennspecialisten Cellmax

RF-specialisten Rosenberger köper en majoritet av Kistabaserade antennbolaget Cellmax för en okänd summa. Affären ger Cellmax tillgång till ett större försäljningsnät och Rosenbergs industriella kompetens.
Cellmax grundades år 2001 av en grupp veteraner från Allgon och Ericsson med målet att utveckla en teknik som ger förlustfria antenner för radiobasstationer. Men trots att idéerna snabbt kunde verifieras har resan varit tuff och tagit lång tid.

– När vi började trodde vi att det skulle ta ett år och kosta 7 miljoner kronor att ta fram tekniken. Det tog sju år och kostade 100 miljoner innan det tog fart. Det berättade Torbjörn Kämpe för Elektroniktidningen i en längre intervju våren 2012 (länk).

För ett år sedan lanserade företaget en ny generation antenner som täcker ett brett frekvensområde – från 698 MHz till 2,2 GHz. Dessutom ökade den nya antennen datakapaciteten och datahastigheten med upp till 40 procent vid de högre frekvenserna (länk). På kundlistan finns jättar som T-Mobile, Huawei, Hutchison, NSN och ZTE.

Det var Torbjörn Kämpes pappa Jonas Kämpe som startade Cellmax tillsammans med Gregor Lenart som är företagets teknikchef, Arnfinn Röste från Ericsson samt Jonas Hansen även han från Ericsson. Idag är Kämpe-familjen huvudägare i bolaget.

Cellmax omsatte 217 miljoner konor i fjol och gjorde en mindre vinst.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)