JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei slår rot i Karlskoga
Ericssonkonkurrenten Huawei etablerar sig i Karlskoga. Till att börja med handlar det om uppåt 15 nya jobb med fokus på support till Telenor. Därefter är det sannolikt att verksamheten utökas med manager service.
Det kinesiska telekomföretaget Huawei planerar att starta verksamhet i Karlskoga. Företaget vill komma igång med den nya verksamheten redan i augusti.

– Vi kommer att genomföra speedrekryteringen på kvällstid för att även ge personer som har ett jobb chansen, säger Patrik Nylén på arbetsförmedlingen till sajten nwt.se.

I april kom Huawei med en förfrågan om etablering till kommunen, sedan dess har Patrik Nylén jobbat med kommunens näringslivsbolag och Booforsen för att få till stånd en bra lösning.

Till en början handlar det om 10 till 15 jobb. I ett nästa steg kan det bli tal om etablering av manager service med upp till 40 nya jobb. Fortsättningen är sedan ett oskrivet blad, men ansvariga i Karlskoga hoppas på mer.

– Det räknar vi med. Vi vet att det handlar om en långsiktig satsning och att man bland annat tittat på att Karlskoga ligger bra mellan Stockholm och Oslo. Gränsytan mot Norge är definitivt intressant. Närheten till Telenor har också varit avgörande och nu får man lokaler i direkt anslutning till Telenor inne på Boforsområdet, säger näringslivsbolagets vd Jyri Jöe till  nwt.se.

Ytterligare en anledningen till att Huawei valt Karlskoga är att där redan finns flera teknikintensiva företag, liksom närheten till större universitet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)