JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Blackberry: ”Du kan lita på oss”

Blackberry: ”Du kan lita på oss”

Den krisande mobiltelefontillverkaren Blackberry lade på måndagen upp ett meddelande på sin hemsida med budskapet: ”Du kan lita på oss”.
Mördande konkurrens från Iphone och Android, en misslyckad lansering av den nya modellen Z10, uppsägningar av uppåt 40 procent av personalen, spekulationer om styckning och dessutom ett bud från största ägaren. Den senaste tiden har varit minst sagt turbulent för den kanadensiska stoltheten Blackberry.

Nu försöker ledningen gjuta olja på vågorna med ett öppet brev som publicerade på företagets hemsida i måndags och som dessutom återfanns i amerikanska dagstidningar i går. Budskapet är enkelt, ”du kan lita på oss, vi kommer att finnas kvar”.

Ledningen medger att företaget har gigantiska utmaningar med påpekar samtidigt att företaget är skuldfritt, sitter på en rejäl kassa på 2,6 miljarder dollar och är på väg att kapa de löpande kostnaderna med 50 procent.

Vidare har företaget nyligen lanserat en helt ny modell, Z10, som håller hög säkerhet.

Men en osäkerhetsfaktor är budet från största ägaren Fairfax som löper till 4 november. Budet värderar Blackberry till 4,9 miljarder dollar men är inte bindande. Många spekulerade i att budet skulle locka fram fler spekulanter men så har inte blivit fallet. Till osäkerheten bidrar också att delarna ser ut att vara värde mer än helheten. Blackberry har en kassa på 2,6 miljarder dollar, patentportföljen uppskattas vara värd över en miljard dollar och så har företaget ett världsomspännande fast nät för överföring av mobildata som uppskattas vara värt över en miljard dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)