JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lund får telekominstitut

mapciLund får telekominstitut

UPPDATERAD: Sony Mobile, Region Skåne och Lunds universitet står bakom ett nytt forskningsinstitut inriktat på telekom. Björn Ekelund från ST-Ericsson leder satsningen, som förläggs i lokaler vid Sony Mobile i Lund.
Det nya institutet har döpts till “Mobile And Pervasive Computing Institute at Lund University” eller kort och gott MAPCI. En av förebilderna är Stanford Research Institute, SRI, i Silicon Valley i Kalifornien där Mats Ekstrand, vd för det skånska mobilklustret Mobile Heights, själv bott och verkat under sin tid på Sony Ericsson. Fokus kommer att vara molntjänster. Initialt ansvarig för verksamheten är Björn Ekelund, i dag chef för industrikontakter och forskning på ST-Ericsson, skriver nyhetsbrevet Rapidus.

Fakta kring det nya institutet är än så länge knapphändiga men enligt nyhetsbrevet Rapidus ska de tre grundarna satsa 100 miljoner kronor under en tioårsperiod.

– Det unika med vår region är att det finns både bredd och djup i kunskapen om telekom. Spelar vi dessa kort rätt kan vi dra en oerhörd nytta av det, säger Mats Ekstrand.

Mer information om MAPCI finns här (länk till PDF-dokument).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)