JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Teledyne köper LeCroy

Teledyne köper LeCroy

Den amerikanska försvars- och rymdkoncernen Teledyne köper oscilloskopspecialisten LeCroy för 240 miljoner dollar i kontanter. Affären stärker Teledynes instrumentområde.
Teledyne betalar 14,30 dollar per aktie i LeCroy, vilket är 57 procent över fredagens stängningskurs. Affären värderas till 291 miljoner dollar inklusive obligationer, bonusar till anställda och skulder.

LeCroy grundades 1964 och har runt 500 anställda. Företaget är ledande på oscilloskop men har starka konkurrenter, främst Tektronix och Agilent.

– Vi är särskilt imponerade över LeCroys styrka på marknaden för högpresterande oscilloskop. Vidare är jag förväntansfull över möjligheten att LeCroy blir en kommersiell kanal för vår unika indiumfosfidprocess och designkunskap av blandsignalkretsar med ultrahöga frekvenser, säger Teledynes vd Robert Mehrabian i ett pressmeddelande.

LeCroy använder idag IBM:s kiselgermaniumprocess för sina vassaste oscilloskop med en bandbredd på 65 GHz (länk). Konkurrenten Agilent däremot har gått över till en egenutvecklad indiumfosfidprocess för sina vassaste oscilloskop (länk).

LeCroys styrelse inklusive företagets grundare Walter LeCroy har tillstyrkt affären.

Teledyne gör bland annat kameror, infraröda detektorer och instrument till militären och för rymdtillämpningar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)