JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska Stadsnät blir Skanovas stadsnät
Teliasonera blir ensam ägare av Svenska Stadsnät, som säljer fiberkapacitet till kommuner, företag och hushåll. Priset är hemligt.
Svenska Stadsnät säljer fiberkapacitet och teknik till företag som i sin tur levererar tjänster som Internet, IP-telefoni, övervakning eller tv till företag och hushåll.  

Teliasonera är däremot tjänsteleverantör. Men företaget har också sedan 2008 ett dotterbolag, Skanova, som ska verka enligt samma principer som Svenska Stadsnät. Det är med Skanova som Svenska Stadsnäts verksamhet ska inlemmas.

– Deras nät kompletterar vårt, säger Malin Frenning, chef för bredbandstjänster inom Teliasonera.

– Med Teliasonera som ny ägare får vår verksamhet de finansiella resurser som krävs för en framtida utbyggnad, säger Börje Andersson, styrelseordförande i Svenska Stadsnät.

Svenska Stadsnät hade en försäljning på 53 miljoner kronor i fjol och har verksamhet i sju kommuner: Svalöv, Örkelljunga, Karlshamn, Gislaved, Gnosjö och Mölndal. Företaget har 14 anställda i Gislaved, Mölndal och Landskrona.

Svenska Stadsnäts vd, Jimmy Andreasson, ska sitta i Skanovas ledning.

För att övertyga myndigheter och konkurrenter om att Skanova inte gynnar Teliasonera, finns en övervakningsgrupp kallad Equality Access Board. Medlemmarna har Teliasonera valt ut, och gruppen rapporterar till Teliasoneras koncernchef.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)