JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson köper kanadensiskt wifi-bolag
Telekombolaget Ericsson köper Ottawabaserade Belair som utvecklar och säljer professionella wifi-produkter som kan avlasta mobilnäten. Ingen köpeskilling anges och affären ska vara avslutad under första halvåret 2012.
Många mobiltelefoner innehåller en wifi-radio och den har länge betraktats som ett komplement till mobilnäten, inte som en konkurrent. Det gäller särskilt för abonnemang med fast månadskostnad där operatörerna gärna ser att trafiken går över ditt wifi-nät i hemmet eller på kontoret och inte via mobilnäten, allt för att minska investeringskostnaderna.

Men det finns också företag som erbjuder professionella wifi-nät, ofta kallade ”carrier grade”, det vill säga nät som till uppbyggnaden liknar mobilnäten och som kan täcka in till exempel ett köpcentrum eller en sportarena. Ett av dessa företag är Belair.

Företaget startade så sent som 2002 och har utvecklat produkter för mobiloperatörer, fastnätsoperatörer och myndigheter. Företaget har 120 anställda.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)