JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sics startar IoT-center
Forskningsinstitutet Sics startar ett center för Internet of Things (IoT) – uppkopplade ting – i samarbete med bland annat Ericsson och Microsoft. Den 9 februari anordnar institutet en IoT-dag.
Swedish Internet of Things Centre startas av SICS i samarbete med Ericsson, Microsoft, KTH, Mobile Life, Stockholms universitet, Swedish ICT plus en rad mindre bolag, som Company P, Ant Micro och Vendolocus. Det står fortfarande öppet för nya deltagande parter.

Kristina Höök, Ali Ghodsi och Adam Dunkels arbetar på Sics och har expertis inom relevanta områden: interaktionsdesign, hantering av stora datamängder, respektive programvara för att knyta ihop inbyggda system trådlöst via Internet.

Målet med IoT-dagen är att ”ta ut riktningen och beskriva möjligheterna” med ”ett Internet i människans tjänst”. Fokus ligger enligt Sics på konsumenter.

– Som konsumenter söker vi teknik att ha i vår vardag, inne i våra hem, i våra fickor eller till och med på vår kropp, inte i första hand för att den är nyttig, utan för att den är åtråvärd, skriver Sics i ett pressmeddelande.

Kina har en talare på plats: Bu Fanjin från ministeriet för industri och IT. Han är expert på smarta städer.

Den amerikanska mjukvarujätten Microsoft visar upp sin styrplattform .NET Gadgeteer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)