JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Styr mobilen från miniskärm
urLäs SMS, se vem som ringer, styr musiken och se Facebookuppdateringar – det är några av funktionerna i Sony Ericssons kommande tillbehör, den lilla miniskärmen Liveview som fungerar med Androidmodeller via Bluetooth.
Skärmen Liveview är Sony Ericssons senaste satsning på tillbehör till Androidmobiler, och tillika den första medlemmen i en produktportfölj kallad Extras. Via Bluetooth kan den kommunicera med alla Androidmobiler som har Android version 2.0 eller högre, vilket för närvarande är X10 och dess varianter X10 Mini och X10 Mini Pro om man håller sig till Sony Ericsson. HTC Desire och Samsung Galaxy S är andra mobiler som tillbehöret också fungerar med.

Se vem som ringer, läsa inkommande SMS, se uppdateringar från Facebook och Twitter, styra musiken i hörlurarna, se vilken låt som spelas och hålla koll på kalendern är några av funktionerna i Liveview. Och ja, man kan se vad klockan är också.

Den lilla skärmen är 35 x 35 mm stor, 11 mm djup och har en 1,3-tums OLED-skärm. Den laddas via mikro-USB, har en räckvidd på 10 meter. och kan exempelvis fästas på armbandsklockan, på laptopen eller hängas på en nyckelring.

– Vi kommer att fortsätta utveckla tillbehör för att se till att vi spelar en stor och grundläggande roll på marknaden, och designa innovativa och spännande tillbehör för alla plattformar, inklusive Android, säger Mikael Henriksson, ansvarig för Sony Ericsson Extras, i ett pressmeddelande.

Liveview kommer att finnas i butik under fjärde kvartalet i år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)