JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Klart för trådlös laddning
Qi spikades nyligen. Det handlar om en standard för induktionsladdning som kan leverera upp till 5 watt utan kabel. Nu finns den tekniska specifikationen redo för fri nedladdning.
Batteridrivna produkter som laddas induktivt har funnits under lång tid, men hittills har det inte funnits en standard för hur laddningsproceduren ska ske.

I somras spikades dock en första standard, kallad Qi, av konsortiet Wireless Power som numera består av över 40 företag, däribland ST Ericsson, Sony Ericsson, Nokia, Philips, National Semiconductor, Texas Instruments, Samsung, Sanyo och Olympus.

Specifikationen består av tre delar, där den första handlar om hur gränssnittet ska definieras, den andra om prestandakrav och den tredje om test för kompatibilitet. Tills nu har specifikationerna enbart funnits tillgängliga för medlemsföretaget, men sedan några dagar har den tekniska specifikationen för gränssnittet släppts för fri nedladdning (se länk).
De övriga specifikationerna kommer däremot att förbli exklusiva för medlemsföretagen även i framtiden.

Den nya standarden gäller produkter som laddas med upp till 5 watt. På sikt ska det komma ytterligare en standard för högre effekter.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)