JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel köper Texas kabelmodem
Intel har förvärvat Texas Instruments hela produktlinje för kabelmodem. Alla anställda erbjuds följa med i köpet. Någon köpesumma anges inte.
Planen, enligt Intel, är att kombinera Texas Instruments produktlinje i serien Puma med Docsis-teknik (data over cable service interface specification) och Intels kompetens inom system på kisel. Målet är att ta fram halvledarplattformar för såväl konsumentprodukter – set-top-boxar, routrar och liknande – som modemprodukter för kabel-tv-industrin. Plattformarna ska ge bättre bild-, röst-, och datainnehåll än dagens lösningar, skriver Intel i ett pressmeddelande.

Verksamheten har sitt centrum i Israel men är utspridd över stora delar av världen. Alla anställda erbjuds nytt jobb på Intel, i sina respektive hemländer. Organisatoriskt blir de en del av Intels Digital Home Group.

Affären ska vara slutgiltigt genomförd under fjärde kvartalet.

Förvärvet accentuerar Intels ambitioner att åter ta sig in på marknaden för kommunikationskretsar. Intel pekades för några veckor ut som den mest troliga köparen av Infineons verksamhet för mobilkretsar (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)