JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Apple sparkar Iphones chefsingenjör
Efter kritiken mot antennlösningen i Apples senaste mobil Iphone 4 har företaget ersatt chefsingenjören Mark Papermaster med datorsidans chefsingenjör Bob Mansfield.
Trots att Iphone 4 håller på att etablera sig som en bästsäljare har dess tillblivelse kantats av ett par fadäser. Bland annat dök bilder av mobilen upp på teknikskvallersajten Gizmondo flera månader före lanseringen efter att en tidig version av mobilen enligt uppgift ska ha glömts kvar i en restaurang (länk).

Efter lanseringen fick mobilen också en hel del kritik för sin antennlösning som ansågs vara undermålig. Till skillnad från andra mobile har Iphone 4 utnyttjat delar av metallramen i skalet till antenn, detta gissningsvis för att spara plats. En del av ramen utgör antennen för mobilnäten och en annan del utgör GPS-antennen. Efter lanseringen rapporterade många köpare om dålig mottagning och att samtalen bröts när telefonen hölls i vissa vinklar. Kritiken kulminerade i att den mäktiga tidningen Consumer Report avrådde från köp av Iphone 4 och uppmanade Apple att lösa problemen utan kostnad för köparna.

Ironiskt nog fanns lösningen redan bland tillbehören. Mottagningsproblemen berodde enligt uppgift på interferens mellan de två antennerna, något som mildrades av ett gummiskal, en så kallad "bumper", som Apple redan tagit fram i ett antal glada färger. Och kritikerstormen lade sig när Applechefen Steve Jobs på en presskonferens utlovade alla köpare en gratis sådan "bumper".

Nu skriver tidningen New York Times att Iphones chefsingenjör Mark Papermaster avgår, och tidningen Wall Street Journal säger att han ersätts av Bob Mansfield som är chefsingenjör för Apples datorer. Mansfield har tidigare också ansvarat för utvecklingen av processorn A4 och för pekskärmen i Iphone.

Mark Papermaster var tidigare ansvarig för processorn Power PC på IBM, och började på Apple så sent som i april i fjol.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)