JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny vd på Note – igen
Peter Laveson har utsetts till ny vd och koncernchef på kontraktstillverkaren Note. Han är idag styrelseledamot och tar över efter den tillfälliga vd:n Göran Jansson.
– Det är dags för Note att få en långsiktig vd som kan fortsätta utveckla företaget för framtiden. Peter har stor erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter och kommer att bygga vidare på Notes position som en ledande aktör inom EMS-marknaden. Note kommer att fortsätta fokusera på långsiktiga lönsamma kundrelationer där kvalitet och leveransprecision står i fokus, säger styrelsens ordförande Stefan Charette i ett pressmeddelande.

Peter Laveson är för närvarande styrelsemedlem i Note och arbetar som affärsutvecklare på investmentbolaget Öresund, som också är storägare i Note. Peter har mångårig erfarenhet av företagsutveckling och förändringsarbete i svenska såväl som internationella företag, bland annat i Custos som regionchef för Norden, England och Spanien i portföljbolaget Johnson Pump samt som företagsutvecklare på Accenture.

Peter Laveson får ta över ett företag som bantats kraftigt under Göran Janssons halvår vid rodret. Verksamheterna i Skänninge, lettiska Tauragé och polska Gdansk är under avveckling och företaget redovisar en förlust efter finansnetto för första halvåret på 61 miljoner kronor varav lite drygt 40 miljoner kronor kommer från strukturförändringarna.

Företaget fortsätter också att tappa i omsättning, från 641,2 miljoner kronor första halvåret 2009 till 572,0 miljoner kronor motsvarande period i år. Dock anas en vändning då orderstocken var 20 procent högre vid halvårsskiftet jämfört med 2009.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)