JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bli teknikdoktor i Jönköping
Högskolan i Jönköping har beviljats rätten att utfärda teknologie doktorsexamina inom området industriell produktframtagning.

För Jönköpings tekniska högskola, JTH, var beskedet från Högskoleverket efterlängtat. Beskedet innebär att JTH nu kan examinera såväl högskoleingenjörer som mastersstudenter och doktorander. Jörgen Birgersson, vd för JTH, menar att detta var vad som krävdes för att JTH skulle bli en fullödig teknisk högskola.

– Detta är en historisk dag för JTH. Vi har byggt upp vår forskning under flera år. Målet var att JTH skulle få doktorsexamensrätt, och den har vi nu, säger han i ett pressmeddelande.

Redan har dock 15 doktorander från Jönköping erhållit doktorsexamen, då dock i samverkan med andra lärosäten som har examensrätt.

Nu hoppas högskolan kunna rekrytera fler forskare och lärare.

– Examensrätt i forskarutbildningen förbättrar möjligheten att rekrytera högt kvalificerade lärare i konkurrens med andra universitet och högskolor. Därmed stärks inte bara forskningen, utan även teknikutbildningen på alla nivåer, säger Anita Hansbo, rektor vid Högskolan i Jönköping.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)