JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Transmode får ny huvudägare
För 180 miljoner kronor blir familjen Douglas ny huvudägare av optonätsföretaget Transmode.
– Vi har varit ägare i Transmode sedan 2003 och kände att det var en självklarhet att öka ägandet nu när vi fick chansen, säger Tom Nyman som är partner på Gustav Douglas investmentbolag Pod Venture till Dagens Industri.

Efter affären där övriga delägare, både institutionella och privata delägare minskar sitt innehav, kommer Pod Venture att äga 42 procent av bolaget.

Transmode utvecklar utrustning för våglängdsmultiplexering, WDM, där flera ljusvåglängder överförs parallellt i fibern. Tekniken användes ursprungligen i långdistansnäten men Transmode har utvecklat produkter för stadsnäten men  även för att koppla upp radiobasstationer till stamnäten.

– Marknaderna som Transmode verkar inom tror vi kommer att utvecklas. Till exempel tycker jag att det fortfarande finns en stor potential för Transmodes nätverkslösningar inom både den mobila bredbandsmarknaden och marknaden för mobiltelefoni, säger Tom Nyman till Dagens Industri.

Transmode grundades år 2000 och gick år 2005 samman med Lumentis. Sammanslagningen har visat sig lyckad och Transmode har etablerat sig som Sveriges näst största leverantör av telekomutrustning efter Ericsson. År 2007 omsatte Transmode 470 miljoner kronor vilket hade ökat till 618 miljoner kronor i fjol. Företaget ger ingen prognos för innevarande år men räknar med att gå med vinst.

Läs en längre intervju med Transmodes teknikchef Mohamad Ferej från oktober 2008 (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)