JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Minnesföretag strävar efter samgående
SRAM-marknaden är på väg att konsolideras. Men medan de japanska halvledarjättarna NEC och Renesas fortsätter att dra ut på ett definitivt samgående har Sonys SRAM-verksamhet slukats av GSI Technology.
Att amerikanska GSI Technology köpt Sonys SRAM-verksamheten är inte förvånande. De två företagen utvecklar båda minnen som är baserade på standarden SigmaRAM, och enligt GSI passar företagens produktsortiment väl ihop.

– Därmed försvinner konkurrenten Sony. Dessutom förväntas ett samgående av NEC och Renesas att konsolidera SRAM-marknaden ytterligare, säger Edwin Mok, analytiker på Needham & Co i en rapport.

Redan i slutet av april gick NEC och Renesas ut och aviserade ett samgående. Företagen skrev då på ett första avtal och förhoppningen vara att en konsolidering skulle ta form i mitten av sommaren. Men hittills har samgåendet försenats två gånger, dels i slutet av juli, dels i förra veckan. Nu siktar de två på att få igenom ett avtal innan utgången av denna månad.

Om NEC och Renesas lyckas med ambitionen att förena sina verksamheter är det världens tredje största halvledarbolag som skapas. Bara Intel och Samsung är större.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)