JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mydata anar ljuset
Även om det är för tidigt att andas ut börjar Mydata, som tillverkar maskiner för elektronikproduktion, skönja en uppgång. De positiva signalerna kommer från USA men har ännu inte materialiserats i form av beställningar.
”Aktivitetsnivån indikerar att USA ligger först i en ekonomisk stabilisering med Europa senare i cykeln. Med färre avslutade affärer följer också en ökad konkurrens och prispress.” skriver ledningen för Mydata i rapporten för årets andra kvartal.

Läsningen är annars genuint dyster. Försäljningen fortsätter minska och företaget, som gick samman med Micronic i somras, blöder.

Under andra kvartalet omsatte Mydata 118 miljoner kronor vilket kan jämfört med 143 miljoner kronor motsvarande kvartal i fjol. Det innebär en omsättningsminskning på 15 procent men korrigerat för valutaeffekter minskade omsättningen med hela 31 procent.

Q2 resulterade i en förlust på 27 miljoner kronor jämfört med 13 miljoner kronor i fjol. Valutaeffekterna uppgick till -8 miljoner kronor, varav -10 miljoner beror på en felspekulation i hur kronkursen förväntades utveckla sig. Resultatet belastas också av omstruktureringskostnader på -8 miljoner kronor.

En liten ljuspunkt är att orderingången ökade något från första till andra kvartalet. Jämfört med andra kvartalet i fjol är dock tappet hela 36 procent.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)