JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Forskningscenter för böjbara transistorer
Amerikanska E-ink startar ett forskningscenter för att utveckla nya tillverkningsprocesser för böjbara skärmar som passar för massproduktion.
Forskningsarbetet koncentreras till att ta fram kommersiella tillverkningsmetoder för tunna skärmar som tål att rullas och böjas utan att texten förändras eller att skärmen riskerar att gå sönder.

För att skärmarna ska klara sådan behandling krävs specialanpassade material och tillverkningsprocesser samt att man använder böjbara transistorer.

Förhoppningen är att man ska kunna lansera prototyper av pappersliknande, böjbara skärmar redan nästa år.

Michael McCreary, vice forskningschef på E-ink, konstaterar att det har varit möjligt att tillverka böjbara transistorer i flera år.

- Men vi anser oss vara först ut med att utveckla tekniken kommersiellt och ta fram tillverkningsprocesser som anpassas för höga volymer, säger han.

Forskarteamet kommer att arbeta med både vanliga kiselbaserade tunnfilmstransistorer och plastbaserade transistorer samt olika slags halvledarmaterial.

Förutom att ta fram prototyper kommer man även att tillverka skärmar i mindre volymer till utvalda kunder. För massproduktion kommer man att samarbeta med skärmtillverkare som har större tillverkningskapacitet.


Lisa Ringström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)