JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson under klubban
Nu går Ericssons mobiltelefonfabriker i Storbritannien under klubban. Allt från avancerad mätutrustning till stolarna i personalmatsalen ska säljas. Sammanlagt är det över 5 000 prylar som auktioneras ut i slutet av månaden.
Det är den brittiska auktionsfirman Henry Butcher som fått uppdraget att sälja alla inventarier i Ericssons anläggningar i Carlton och Scunthorpe efter det att produktionen flyttats ut.

Auktionsfirman beräknar att det ska ta minst fyra dagar att bli av med allt ihop. Bland föremålen märks sex stycken kompletta ytmonteringslinor och tre stycken linor för robotmontering, de senare från nya mobiltelefonpartnern Sony. För den som har ont om plats hemma men som ändå vill fynda finns det också en uppsjö av olika mätinstrument. Däribland lite över 100 oscilloskop från kända tillverkare.

I lågkonjunkturens och kontraktstillverkandets spår är det inte bara Ericssons gamla produktionsutrustning som finns till försäljning på den engelska landsbygden. De närmaste månaderna kommer även inkråmet från mer eller mindre kompletta fabriker från Motorola, JDS Uniphase och Xerox att bjudas ut till hugade spekulanter.


Jonas Ryberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)