JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hackers "ger bort" konstruktionsverktyg
Via en säkerhetslucka i Windows NT och en hackersida på Internet går det att ladda ned i princip vilket NT-baserat konstruktionsprogram som helst, hävdar ett amerikanskt nyhetsbrev.


Den som är utan skrupler kan gratis få tillgång till vilket Windows NT-baserat verktyg som helst. Detta efter att licenshanteringsprogrammet Flex-lm, från företaget Globetrotter, blivit utsatt för hackers. Det räcker med att ha tillgång till hackersällskapets hemsida - där finns all information. Detta hävdar John Cooley, en egensinnig amerikan som är konsult, kolumnist och dessutom utgivare av Esnug, Email Synopsys Network Users Group, ett i högsta grad oberoende nyhetsbrev.

Cooley avslöjar dock inte adressen till hemsidan. Han har visserligen tidigare gjort sig känd genom att publicera diverse knep för att förlänga licenstider genom att mixtra med systemklockan, duplicera licenser genom att bränna identiska Prom-kretsar till flera arbetsstationer och så vidare. Men denna gång ställer han sig alltså på verktygstillverkarnas sida.

- De tidigare tricken har varit ett sätt för konstruktörer att kunna fullgöra sina uppgifter. Den här gången handlar det om ren stöld, förklarar Cooley sitt agerande.

Konsekvent nog erbjuder han sig därför att skicka hackeradressen till den som kan styrka att han eller hon jobbar på ett företag som tillverkar konstruktionsverktyg. Detta för att tillverkarna ska få en chans att få stopp på problemet.

Att problemet är allvarligt räcker det med att titta på kundlistan för Flex-lm för att förstå. Där finns i princip alla viktiga verktygsleverantörer, en hel del FPGA-leverantörer och många närstående företag.

Adam Edström

www.deepchip.com
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)