JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Piezomotor gasar mot volymer

Uppsalaföretaget Piezomotor – som utvecklar starka mikromotorer baserade på piezoelektriska material – står i startgropen att börja skala upp tillverkningen. Målet är miljontals enheter per år. Därmed tar Anders Kottenauer över som företagets vd.

Anders Kottenauer kommer närmast från Laird, med titeln Senior Vice President and General Manager för affärsenheten Thermal Systems. Där har han arbetat med kunder inom bland annat telekom och medicinteknik.

Han tar över efter Johan Westermark, som lämnat vd-stolen efter närmare sex år. Anders Kottenauer tillträder den 8 april.

– Under Johan Westermarks vd-tid har Piezomotor gått från att vara ett onoterat innovationsbolag till att i allt större utsträckning bli en viktig leverantör till stora teknikbolag, säger Adam Dahlberg, tillförordnad vd, i ett pressmeddelande.

I november förra året beslutade Piezomotor att bygga ut sin produktionskapacitet. Planen är att börja bygga en produktionsanläggning i Uppsala i år.

Beslutet är resultatet av att företaget utvecklat en ny mikromotorteknik på uppdrag av vad Piezomotor benämner som ”ett av världens största teknikbolag”. Den nyutvecklade motorn siktar på telekomsektorn och är anpassad för just höga volymer.

– Anders Kottenauers industriella och internationella bakgrund, affärskompetens och driv speglar mycket väl Piezomotor behov när vi nu tar bolaget till nästa nivå med etablering av massvolymproduktion och kommersialisering inom såväl telekom som andra områden.

I den kommande anläggningen i Uppsala ska Piezomotor slutmontera, testa och packa sina motorer. Det blir en högautomatiserad anläggning med en kapacitet om upp till fem miljoner enheter årligen.

Produktionsstart är beräknad till 2020, därefter följer en uppskalning för att kunna hantera höga volymer från 2022.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)