JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Inte bara de 3000 jobben i sig, utan det enorma intresse det kommer att skapa för regionen – i en intervju i Infotech Umeå håller Skellefteå Science City tummarna för att Northvolts omtalade batterifabrik ska hamna där. 

Johnny Högberg

– Det kan bli tiden före och efter Northvolt som vi kommer prata om!, utbrister Johnny Högberg, vd för kommunägda Skellefteå Science City i intervjun.

I oktober kommer beskedet om Northvolts batterifabrik hamnar i Skellefteå eller Västerås.

Johnny Högberg tror den högteknologiska batterifabriken skulle kunna etablera Skellefteå som ett internationellt centrum för utvecklingen av morgondagens teknik. Dels skulle det sätta befintliga företag i rampljuset. Dels skulle fler bli intresserade av att investera i regionen och bygga verksamhet här.

– Det handlar om en fabrik i framkant som ska bygga digitala lösningar, ny teknik, forskning och idéutveckling beroende av massor av olika kompetenser, säger Johnny Högberg.

– Attraktiviteten och nyfikenheten gör det mycket lättare att attrahera kapital till saker som kanske inte var huvudanledningen till intresset för Skellefteå-regionen, men när man väl är på plats så kommer man upptäcka allt fantastiskt som är på gång.

I Skellefteå är det på företagsväxthuset The Great Northern som röda mattan rullas ut för Northvolt. Här skapas bland annat just nu ”soft landing”-platser som ska underlätta för internationella företag att göra nedslag för kortare eller längre tid.


Foto: Mikael Hansson

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)