JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. VR och AR vässar industrin

Hur kommer virtual reality att påverka produktionen i framtiden? Förhoppningen är att komma en bit närmare svaret under paneldebatten på förpackningsmässan Empack i Kista om en månad. Boldarc – som ingår i ABB:s tillväxthubb Synerleap – leder debatten.

Boldarcs styrka är det grafiska. Företaget kan skapa extremt realistiska realtidsupplevelser.

Sedan tidigare har Boldarcs etablerat sig inom fastigheter och inredning, men på senare tid fokuserar företaget på virtuell träning för industrin. Det handlar om att en operatör ska kunna träna på en maskin på ett så realistiskt sätt som möjligt.

Om exempelvis en maskinoperatörer kan träna på virtuella versioner av maskinerna som finns i produktionen, så kan de prestera bättre på den verkliga maskinerna och på så sätt effektivisera produktionen. Augmented reality har även börjat användas som distansverktyg för att exempelvis stötta servicetekniker ute i fält.

När Kistamässan ger plats för Empack i början av oktober är det VR och AR som paneldebatten handlar om. Bengt Dalqvist på Boldarc är moderator, och under mässan har besökarna möjlighet att själva testa VR och AR i företagets monter.

– VR och AR-teknikerna har verkligen fått ett genombrott och kan hjälpa många företag att både bli effektiva och underlätta arbetet i produktionslinjen. Det är den nya tidens sätt att se på framtiden, vilket vi såklart vill belysa på mässan, säger Emelie Törn, projektledare Empack i ett pressmeddelande.

Empack arrangeras den 4-5 oktober på Kistamässan i Stockholm.

Läs även: Boldarc ger industrin realistisk VR-miljö

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)