JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Starkt resultatlyft av Note

Försäljningen backade marginellt under första kvartalet men kontraktstillverkaren Note kan trots det uppvisa kraftigt förbättrade siffror för rörelseresultat, vinst efter skatt och kassaflöde. Siffrorna är dock dopade av en fastighetsförsäljning.

– Vår utveckling under första kvartalet var mycket positiv. Vi har fortsatt att vinna många nya kunders förtroende och nya spännande projekt i vår redan starka kundbas, skriver företagets avgående vd Stefan Hedelius i rapporten.

Försäljningen landade på 277,1 miljoner kronor vilket är två miljoner mindre än i fjol. Om man räknar bort avyttrade enheter steg försäljningen istället med 4 procent.

Rörelsemarginalen steg från 5,1 procent till 5,3 procent om man räknar bort en avyttring av en fastighet och andra engångsposter.

Vinsten per aktie steg från 0,35 kronor till 0,93 kronor inräknat engångsposter.

– Vi ökade försäljningen i Sverige och Finland. I Kina var efterfrågan svalare för några större internationella kunder men vi räknar med att vår tillväxt där åter ska ta fart under året. Försäljningen från vår enhet i Estland, som är en av våra större, var glädjande på en rekordartad nivå, skriver Stefan Hedelius.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)