JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Husqvarna Group har skrivit ett samarbetsavtal med tyska BMZ, specialist på smarta batterilösningar. Därmed har startskottet för att ta fram en nästa generation litiumjon-batterier och laddare för det svenska företagets eldrivna trädgårds- och parkprodukter avlossats.

BMZ har huvudkontor i tyska Karlstein och produktionsanläggningar i Tyskland, Polen, Kina och USA. Företaget är en av Europas ledande leverantörer av litiumjonbatterier och har sedan länge varit Husqvarna Groups största leverantör av batterier.

I och med dagens avtal ska dock de två samarbeta betydligt tajtare.

Avtalet omfattar utveckling och tillverkning av batterier samt laddare för Husqvarnakoncernens skogs-, park och trädgårdsprodukter. Likaså ingår utveckling av automatiserade produktionsmetoder och uppbyggnad av tillverkningskapacitet.

För att arbetet ska flyta på snabbt och smidigt har företagen etablerat ett gemensamt utvecklingsteam, med personal från både Husqvarna och BMZ, i Karlstein.

– Det har aldrig tidigare funnits ett sådant samarbete på BMZ, som det vi nu har ingått med Husqvarna Group. Vi är mycket glada över att vara en del av denna resa där våra team tillsammans kommer att arbeta med en helhetssyn på allt från forskning till utveckling och automatiserad tillverkning, säger Sven Bauer, vd på BMZ i ett pressmeddelande.

Husqvarna Group har huvudkontoret i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)