JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arduino-konflikten är över

Tvisten mellan Arduino LLC  och Arduino SRL har upphört. Det annonserade de två företagens företrädare Massimo Banzi och Federico Musto tillsammans från scenen på mässan New York Maker Faire i fredags. En ny stiftelse tar över varumärket Arduino.

– Vi är förstås jätteglada över att vi har kunnat lösa de frågor som har dykt upp under de senaste åren, sade Federico Musto, vd för Arduino SRL.

Det som hänt är att en av Arduinos fem grundare, Gianluca Martino, har försökt kapa varumärket ”Arduino” från de fyra övriga grundarna. Konflikten blev känd i mars 2015.

Gianluca Martino har haft det juridiska övertaget. De övriga grundarna har bland annat tvingats använda varumärket Genuino på vissa marknader.  Federico Musto är en person som Gianluca Martino utsett till vd för Arduino SRL.

Men nu ska konflikten alltså vara löst. Innan året är slut kommer Arduino SRL och grundarnas gemensamma företag Arduino LLC att förenas till ett enda företag kallat Arduino Holding.

Dessutom bildas en icke-vinstdrivande stiftelse kallad “Arduino Foundation” som ansvarar för utvecklingen av Arduinos programutvecklingsmiljö.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)