JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Finskt IoT-säkerhetsbolag öppnar i Malmö

Tosibox, som utvecklar VPN-teknik för IoT-tillämpningar, vill växa i Skandinavien och öppnar ett kontor i Malmö.

– Vårt goda samarbete i Sverige med Beijer Electronics och Teletec kommer att fortsätta och vi ser dem som centrala för att nå ut till svenska kunder. Vår närvaro i form av ett lokalkontor kommer att ge oss trovärdighet och synlighet på marknaden, säger Tosibox vd Teor Lepistö i ett pressmeddelande.

Kontoret i Malmö ska förutom Sverige också betjäna Danmark och Norge. Företaget har stora planer för Sverige som bedöms kunna bli två till tre gånger som stort som Finland sett till omsättning.

Tosibox fyllde fem år i dagarna och har utvecklat en lösning som ger en krypterad förbindelse mellan ändnoden i ett IoT-system och molnet.

Rent praktiskt parar man en USB-nyckel med en accesspunkt. Den senare fungerar som en brygga mellan Internet och till exempel sensornoder eller andra datakällor i en fabrik. USB-nyckel pluggas in i en dator och ger då tillgång till de data som generats i fabriken.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)