JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Partnertech på minus
Även om försäljningen ökade med 7 procent under fjolårets fjärde kvartal räckte det inte för att kontraktstillverkaren Partnertech skulle landa på plus. Efter skatt blev det en förlust på 15 miljoner kronor och för helåret blev det minus 55 miljoner kronor.
Om vi börjar med det positiva, så räknar företagets vd och koncernchef Leif Torwaldsson med att att de personalneddragningar som genomförts inom affärsområdet metallbearbetning ska få effekt nästa år. Därmed ska den förlusttyngda metallbearbetningen bli lönsam med en lägre omsättning.

Den tidigare så lönsamma elektroniktillverkningen har visserligen ökat omsättningen, men rörelsemarginalen i det närmaste halverades under fjärde kvartalet till 3,8 procent. För helåret sjönk den från 6,3 procent till 4,7 procent.

Försämringen förklaras med att ”framflyttade volymer sent i kvartalet fick negativa konsekvenser för både lönsamhet och kapitalbindning.”

Även systemintegrationen uppvisade samma mönster. Trots ökad omsättning halverades rörelsemarginalen till 3 procent för fjärde kvartalet, och för helåret blev det 1,5 procent.

Här förklaras försämringen med ökad efterfrågan under fjärde kvartalet ”vilket har lett till ökad lageruppbyggnad för att möta det växande kundbehovet.”

För 2014 landar Partnertechs omsättning på 2,24 miljarder kronor – samma belopp som 2013 – den lilla skillnaden finns först i nästa decimal. Resultatet efter skatt blev −55 miljoner kronor mot +7 miljoner år 2013.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)