JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dansk bakom världens bästa hörselhjälpmedel
De amerikanska mems-specialisten Invensense och danska Sonion, specialist på miniatyriserade lösningar för hörapparater, har bildat en allians för att i gemensam regi utveckla mikromekaniska mikrofoner speciellt anpassade för olika typer av  hörselhjälpmedel.
Det är den kraftigt växande efterfrågan på mems-lösningar för hörselhjälpmedel som fått de två företagen att nu gå samman för att utveckla memskonstruktioner anpassade för just detta. Tillsammans ska de skapa mems-mikrofoner för hörapparater med betydligt högre prestanda än vad som finns att få idag, hävdar de. Någon plan för när de första produkterna ska lanseras nämns inte.

Invensense är en snabbväxande tillverkare av mikromekaniska rörelsesensorer och mikrofoner för konsumentelektronik (länk), medan danska Sonion är specialist på just mikroakustiska lösningar för hörapparater.

I framtiden kommer Sonion att få exklusiva rättigheter att sälja Invensense mems-mikrofon till hörselhjälpsmedelsindustrin, medan Invensense kommer att fortsätta sälja mems-mikrofoner inom andra områden.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)