JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nu kör Thingsqare IoT-kurserna på nätet
Stockholmsföretaget Thingsquare, känt för sitt Internet-of-Things-protokoll, har nu börjat med online-kurser i hur man bygger Internet-of-Things-prylar som kopplas upp mot Thingsquares datamoln.
– Hej, vi har just öppnat en ny laddning IoT-kurser, dels en ny på-plats-kurs i Stockholm, dels ett gäng online-kurser, skriver Thingsquaregrundaren Adam Dunkels i ett mejl till Elektroniktidningen.

Internet-of-Things brukar översättas med Sakernas Internet och handlar om att bygga in små, strömsnåla kretsar i vardagsprylar som styrs med mobilappar. Det vanligaste är saker i det uppkopplade hemmet, typ värmetermostater, belysning och dörrlås.

Thingsquare är en av pionjärerna på den här marknaden och känt för sitt minimalistiska operativsystem Contiki.

– Vi ser ett stort intresse från runt om i världen, framförallt i Asien, och börjar med online-kurser för att kunna ta även den del av marknaden som har en lång resväg till Sverige, säger Adam Dunkels.
   
2014 års kursprogram har utökats med både online-kurser och en ny Stockholmsbaserad kurs i avancerad firmware-utveckling. Kurserna inriktar sig mot utvecklare och tekniska beslutsfattare, som får lära sig hur man använder Internet of Things för att göra bättre produkter, med hjälp av teknik som 6lowpan, WiFi och Bluetooth Smart / Bluetooth Low Energy (BLE).

Kursledare är Adam Dunkels, Fredrik Österlind, Marcus Linderoth och Roger Bergdahl.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)