JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Murata i kraftmodultopp
Japanska Murata rankas som världens största tillverkare av DC/DC-moduler, enligt analysföretaget IMS Research. Emerson, som tidigare intog förstaplatsen, ligger numera trea på rankinglistan.
I fjol sålde Murata Manufacturing DC/DC-moduler för 2,9 miljarder dollar. Det ger japanen en marknadsandel på hela 12,5 procent i IMS Research senaste marknadsanalys. Enligt samma analys ligger Delta Electronics på andra plats – med en marknadsandel på 7,8 procent – tätt följt av Emerson med 7,3 procent av marknaden. Att Murata klivit upp på tronen kan främst förklaras med att företaget köpt C&D Technologies kraftdivision.   

IMS Research spår att DC/DC-segmentet av kraftmoduler kommer att växa med 5,4 procent i år.

– DC/DC-modulmarknaden är tuff, med priserosion, nya modultillverkare från Asien och en ökad konkurrens från diskreta lösningar, säger David Dewan, marknadsanalytiker på IMS Research.

Marknaden för icke isolerade DC/DC-moduler ser däremot ljusare ut. Den växte med 12,3 procent ifjol och står idag för cirka en fjärdedel av den totala marknaden, enligt IMS. Analysföretaget spår att icke isolerade DC/DC-moduler kommer att stå för närmare 30 procent av den totala DC/DC-modulmarknaden om fem år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)