JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Saab och Tata bildar utvecklingscentrum i Indien
Saab och Tata Consultancy Services har skrivit en avsiktsförklaring som syftar till att de två företagen ska bild ett gemensamt flygtekniskt design- och utvecklingscentrum i Indien.
– Ett samarbete mellan Saab och Tata kommer inte att vara begränsat till någon specifik produkt, utan syftar till att bygga upp en gemensam förmåga inom området som vi kan ha nytta av på världsmarknaden, säger Saabs vd Åke Svensson i ett pressmeddelande.

Det nya centret – Aeronautical Design and Development Centre – är starten på en djupare relation mellan de två företagen, där Saab åtar sig att överföra teknik och kompetens till Indien inom flygteknikområdet. Inom centret kommer man bland annat att studera marknadsmöjligheterna inom områden som flygsystem, flygplansstruktur, avionik och eftermarknad.

– Saabs tekniska lösningar tillsammans med TCS globala nätverk av ingenjörer utgör en stark kombination, säger S Ramadorai, vd för Tata Consultancy Services (TCS), i ett pressmeddelande.

TCS är en del av Tata-gruppen som är Indiens största industrikonglomerat. TCS har mer än 116 000 anställda i 50 länder.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)