JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson öppnar i Kiseldalen
Ericsson ska öppna ett forskningskontor i San José under ledning av Jan Uddenfeldt. Fokus blir på fast och mobilt Internet och kontoret ska även underlätta samarbetet med ledande Internetbolag och -operatörer.
I San José, mitt i Silicon Valley, finns redan den mest prominente Ericssonpersonen i Nordamerika, Bert Nordberg, som är styrelseordförande i de inköpta bolagen Redback och Entrisphere. Han får i augusti sällskap av Jan Uddenfeldt, en Ericssonveteran som förr var teknisk direktör och numera är teknikrådgivare åt vd Carl-Henrik Svanberg.

Uddenfeldt blir ansvarig för den nya forskningsanläggningen, vars omfång och storlek inte framgått. Klart är dock att forskningen ska fokusera på fast och mobilt Internet, samt konvergensen däremellan.

- Vi ser fram emot att ta vara på synergierna i vårt ledarskap inom fast och mobilt bredband under ett unikt, gemensamt FoU-tak, citeras Uddenfeldt i ett pressmeddelande.

Där påpekar Ericsson även att företaget har cirka 23 000 godkända patent inom telekom, och därtill 26 000 patentansökningar inlämnade.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)