JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Note tar över Partnertechs verkstad i Järfälla
Kontraktstillverkaren Note bli ägare till Partnertechs mekanikenhet i Järfälla med 20 anställda. Verksamheten är inriktad på skärande bearbetning och ska inlemmas i Notes nearsourcingkoncept.
- Det kommer säkert att bli spekulationer men det var inte riktigt så här det skulle bli, säger Knut Pogost som är vd i Note Components.

Den 1 mars i år köpte entreprenören Kjell Tengmo tillbaka den mekaniska verkstad i Järfälla som han i mars 2000 sålt till Partnertech. Verksamheten är inriktad på precisionmekanik inklusive skärande berabetning och kunderna finns bland annat inom kärnkraftsindustrin och telekomsektorn.

12 dagar senare säljs verksamheten till Note, en av Partnertechs huvudkonkurrenter.

- Verksamheten hade en del riktigt stora konton som förväntar sig en viss storlek och stabilitet, han fick helt enkelt svårt att behålla dem. Eftersom vi känner varandra väl kontaktade han mig.

Resultatet blir att Note Components får en prototypverkstad nära de svenska slutkunderna.

- Vi har länge tittat efter något sånt här och nu får vi en verkstad för precisionsmekanik där kunderna kan komma med sina underlag och få prototyper på studs, säger Knut Pogost.

Bolaget som tidigare hette Temo Finmekaniska Verkstad har 20 anställda och en omsättning på 25 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)