JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. KA Elektronik köper fabrik av Partnertech
Åtvidabergsföretaget KA Elektronik tar över Partnertechs kvarvarande elektronikproduktion på orten. Mellan 10 och 20 personer får ny arbetsgivare.
– Allt är inte klart än men det borde bli av. Åtvidaberg ska inte tappa all elektroniktillverkning, säger Krister Gustavsson som startade kontraktstillverkaren KA Elektronik tillsammans med Anders Lindholm 1990.

De har fram till den 1 april på sig att förhandla detaljerna. Då ska Partnertech ha flyttat den del av elektronikproduktionen som företaget vill behålla till sin fabrik i Vellinge. Kvar blir mellan 10 och 20 personer plus en ytmonteringslina med Siemensmaskiner och bland annat röntgenutrustning.

– Vi får en helt annorlunda ytmonteringslina jämfört med vad vi har och den går på knappt ett skift, säger Krister Gustavsson.

KA Elektronik ska kommer att fortsätta att tillverka en del produkter åt Partnertech med den personal och de maskiner man tar över. Det gäller bland annat kort till medicinska produkter.

Lokalen skiljs av från Partnertechs kvarvarande verksamhet i Åtvidaberg och blir på 1800 kvadratmeter vilket kan jämföras med de nuvarande lokalerna på mellan 700 och 800 kvadratmeter. Det är dock inte aktuellt att flytta ihop verksamheterna.

KA Elektronik har 17 anställda och omsättningen har legat på 33 miljoner kronor de senaste åren. Företaget har gjort en vinst  mellan 1,3 och 2,3 miljoner kronor per år.

Förändringen innebär att KA Elektronik i det närmaste kan dubblera omsättningen.

– Vi siktar på mellan 50 och 60 miljoner men det finns utrymme att växa, säger Krister Gustavsson.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)