JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mobilbranschen har plats för uppstickare
Det mesta av rapportering från den pågående jättemässan Mobile World Congress har fokuserat på de stora leverantörerna men analyshuset IDC har plockat fram tio små mobiltelefontillverkare som har innovativa lösningar som kan komma att påverka markanden under året.

IDC konstaterar att mobilmarknaden visserligen domineras av några få bjässar men att det trots detta finns plats för små innovativa uppstickare. Varje år lyfter IDC fram tio av dessa och årets lista består av Aegis Mobile, Enterprise Mobile, Gearworks, Hook Mobile, Inside Contactless, Medio, mFoundry, Mobile Posse, Mobilians och Vlingo.

- Utsikterna för små innovativa företag är goda, särskilt i jämförelse med marknaden som helhet, i och med att mobilen blir allt mer central som den ”tredje skärmen”, säger IDC:s Scott Ellison.

Ett färskt exempel på ett mindre företag som fått utdelning på sin strategi är Danger med 294 anställda. Företgat som utvecklat en handdatorliknande mobil kallad Sidekick köptes i måndags av Microsoft för runt 500 miljoner dollar.

Rapporten Ten Emerging Mobile Players To Watch in 2008 (IDC #210553) kostar 3500 dollar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)