JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ensam är inte stark i NAND-världen
Samarbeten duggar tätt mellan världens flashminnestillverkare. Nu meddelar Samsung och Toshiba att de ska fungera som ”second source” för varandras NAND-minnen.
De två NAND-flashtillverkarna Samsung och Toshiba har beslutat att ge varandra rätt att tillverka, marknadsföra och sälja den andres modernaste flashminnestekniker.

Överenskommelsen innebär att Samsung kommer att licensiera sina två minnestekniker OneNAND och Flex-OneNAND till Toshiba, medan Toshiba licensierar LBA-NAND och mobileLBA-NAND till Samsung. Tanken är att ge kunderna en alternativ leverantör av dessa kretsar. Redan nästa år kommer de första produkterna.

Samsungs OneNAND- och Flex-OneNAND är uppbyggt kring en NAND-kärna med SRAM och logikelement för att emulera ett NOR-flashgränssnitt. Allt samsas på ett chip. Minnet har fyra gånger snabbare lästid än traditionella NAND och 46 gånger snabbare skrivtid är dagens NOR med flernivåslagring (MLC, Multi Level Cell), hävdar Samsung.
 
Toshibas LBA-NAND och mobileLBA-NAND består av en styrenhet förutom NAND-kärna i en kapsel. Den förstnämnda är lämpad att användas i exempelvis musikspelare, medan mobile-varianten är tänkt just för mobiltelefoner.

Relaterade artiklar:
Dyra fabriker kräver allianser
Toshiba och Sandisk oense om NAND-fabrik

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)