JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fullmatad mikromekanikkonferens i Västerås
Micro Structure Workshop, MSW06, i Västerås den 4-5 maj har rekordmånga presentationer och arrangörerna hoppas på högt deltagande.
– Vi har ändrat litet i formatet till i år och kommer att ha flera parallella sessioner varvat med plenarsessioner där vi vill försöka inspirera deltagarna och så blir det lite korvstoppning.
Det säger Jan Söderkvist som är med och organiserar MSW06 .

Totalt blir det lite mer än 70 presentationer under det två konferensdagarna. Inledningstalare är den välkände industrimannen och entreprenören Salvatore Grimaldi, han följs av Håkan Jansson med ett förslutet på Ericsson och nu senast som vd för Investors riskkapitalbolag Investor Growth Capital.

Den tredje inledningstalaren är Per G. Gløersen från norska Sensonor som sedan 2003 är ett dotterbolag till Infineon. Sensonor var en av pionjärerna när det gäller accelerometrar till krockkuddar men var ytterst nära att utplånas vid ett generationsskifte i tillverkningstekniken.

Precis som inledningen antyder kommer årets konferens att ha ett något mindre akademiskt anslag än tidigare år. Många presentationer handlar istället om kommersialisering av forskningsresultat.

– Det finns systemkunniga aktörer på konferensen, bland annat Minst, som drivs av KK-stiftelsen, och som hjälper till att länka in småföretagen på MEMS-området.

En annan av presentationerna handla om patent och så kommer det att finnas flera riskkapitalister närvarande.

Men minst lika viktiga är pauserna.

– Mycket går ut på att knyta kontakter, säger Jan Söderkvist som hoppas att konferensen ska spräcka det tidigare deltagarrekordet på 120 personer.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)