JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. MTV väljer svensk ljudkodning
Svenska Coding Technologies har slutit avtal med MTV Networks International.  Bättre ljudkvalitet för underhållning i mobilen är målet.
–    Genom att samarbeta med företag som Coding har vi möjlighet att nå våra tittare oavsett var och när de vill bli underhållna. Det gäller både serier speciellt producerade för mobila enheter och populära tv-serier.

–    Vårt mål är att kunna leverera ett brett utbud via alla tillgängliga kanaler som idag finns på marknaden, säger Dan Whiley på MTV Networks International (MTVNI).

Coding licenserar en komprimeringsteknik som ökar effektiviteten på bland annat MP3 och AAC. Tekniken används för mobilt media och stöder mediastandarder, system och tjänster som 3GPP, DVB-H, DMB, MediaFLO samt musiknedladdning till mobilen. Syftet med det nya samarbetet är att ge båda parter större möjlighet att nå den snabbt växande marknaden för mobil underhållning.

MTVNI driver varumärkerna MTV och Nickelodeon och har 25 års erfarenhet av att producera program för en yngre målgrupp. Företaget stödjer idag alla former av mobil teknik, inklusive hyrvideo till mobilen, streaming av linjär tv samt sändning av mobil-tv.

Coding grundades i Stockholm 1997 men gick senare samman med en avknoppning från tyska Fraunhofer Institute. Företaget har kontor i Sverige, Tyskland och USA.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)