JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon har nått 65 nm
Infineon har visat upp sina första provkretsar i 65 nm-teknik, producerade i samarbete med IBM och Chartered. Kretsarna innehåller såväl processorer som logik, rf- block och analoga delar.
Infineon tänker inte bygga några egna fabriker för 65 nm CMOS, det har vd Wolfgang Ziebart slagit fast, se tidigare artikel . Men det hindrar förstås inte företaget att utveckla kretsar för denna tekniknod och låta själva produktionen göras av partnerna inom alliansen ICIS (Infineon, Chartered, IBM och Samsung).

De första sådana kretsarna har nu visats upp, tillverkade av såväl Chartered i Singapore som IBM i USA. Kretsarna ska inte säljas, utan är mer till för att demonstrera tekniken. De innehåller bland annat flera Arm9-kärnor, DSP-kärnor, SRAM, ROM, samt en rad logikelement. På kretsarna finns även rf-element samt analoga och blandat analog-digitala delar som AD- och DA-omvandlare.

Den första kommersiella 65 nm-kretsen från Infineon - en ARM-baserad mobiltelefonkrets - väntas komma i provexemplar innevarande kvartal. Volymproduktionen är planerad till fjärde kvartalet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)